צריכת סיבים תזונתיים בגיל השלישי

מאת דינה רוגינסקי, דיאטנית קלינית.

בכל גיל קיימת חשיבות של צריכה מגוונת של כל קבוצות המזון העיקריים שבהן הם דגנים, ירקות, פירות, קטניות, שומנים, מוצרי חלב, ביצים ובשר. עם ההזדקנות, שינוי מצב רפואי, קוגניטיבי, שינוייחוש הטעם והריח, ירידה בריאה, מגבלות פיזיות ואחרות, רבים מן הקשישים מפחיתים בצריכה של פירות, ירקותבצורתם השונה, קטניות ומקורות סיביםאחרים.

צריכה מספקת של סיבים תזונתיים חשובה מכמה היבטים: היא משפרת את פעילות המעיים, פועלת כפרה-ביוטיקה ובכך משפיעה לטובה על אוכלוסיית חיידקי המעי, במניעת סרטן המעי הגס, בטיפול במחלות ותסמיני המעי, מניעת מחלות לב.

ניתן לסווג סיבים תזונתיים לשתי קבוצות: סיבים מסיסים ובלתי מסיסים.

סיבים מסיסים אשר נמצאים בכמות גדולה בקטניות ובתירס הינם בעלי אפקט הג'ל במעי ובכך מורידים את ספיגת הסוכר לדם ולאזן את רמות הסוכר. כמו כך מרככים את הצואה ועוזרים במניעה וטיפול בעצירות. בנוסף, לסיבים מסיסים יכולת ספיגה של כולסטרול בכך הורדה בסיכון למחלות לב
סיבים בלתי מסיסים כמעט לא נעכלים, משפרים את תנועות המעיים ובכך גם הם מונעים עצירות

המלצה היא צריכה של פירות וירקות טריים, מבושלים, מאודים, מגוונים ככל הניתן, שילוב בתפריט קטניות ודגנים שונים, תוך הקפדה על צריכת נוזלים מספקת בכדי ליהנות מיתרות שבצריכת הסיבים.

היה מעניין? תשתפו:

הזינו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם